Despre taxele unui avocat

iunie 11, 2018 | Autor: | Posted in Cabinete de avocati, LEGISLATIE

Avocații taxează pentru serviciile lor în moduri diferite. Asigurați-vă că va este clar contractul cu avocatul dvs.

Tipuri de taxe la avocat Bucuresti

avocat

cabinet avocat

Taxă fixă (denumită și „taxă standard”): o taxă fixă ce este utilizată în mod obișnuit în problemele de rutină. De exemplu, un avocat poate percepe tuturor clienților aceeași sumă pentru a întocmi un testament simplu sau pentru a trata un divorț necontestat. Înainte de a accepta o taxă fixă, aflați ce face și ce nu include. De asemenea, trebuie să aflați dacă pot fi adăugate alte taxe la factura.

Taxă pe oră: Unii avocați taxeaza la ora, iar suma poate varia de la avocat la avocat. Întrebați-l pe avocat să estimeze cât timp va lua cazul dvs., dar fiți pregătit ca cazul dvs. să dureze mai mult decât ar fi anticipat avocatul.

Taxa de reținere: o taxă de reținere este uneori ca o „plată în avans” pentru orice servicii juridice pe care un client le va avea nevoie. Aceasta înseamnă că taxele legale vor fi scăzute din avans până la epuizare. Avocatul vă va factura pentru orice timp suplimentar petrecut în cazul dvs. sau vă va cere să cresteti avansul.
Uneori, o taxă de reținere poate însemna că avocatul este „la apel” pentru a rezolva problemele juridice ale clientului pe o perioadă de timp. Anumite tipuri de lucrări juridice ar putea fi acoperite din taxa de reținere, în timp ce alte servicii juridice ar fi facturate separat clientului. Taxele de reținere pot fi, de asemenea, utilizate pentru a garanta că un avocat va fi disponibil pentru a lua un caz special. Acest lucru ar putea însemna că avocatul ar trebui să refuze alte cazuri pentru a rămâne disponibil pentru dvs. Cu acest tip de contract de reținere, clientul ar fi facturat suplimentar pentru activitatea legală care a fost efectuată.

Taxă de contingență: acest tip de taxă este adesea utilizat în caz de accident, vătămare corporală sau alte tipuri de cazuri în care cineva este dat în judecată pentru bani. Aceasta înseamnă că veți plăti avocatului un anumit procent din banii pe care îi primiți dacă câștigați cazul sau îl soluționați în afara instanței. Dacă pierzi, avocatul nu primește o taxă. Indiferent dacă câștigați sau pierdeți, va trebui să plătiți cheltuielile de judecată și anumite alte cheltuieli. Și, în funcție de situație, aceste taxe ar putea fi foarte ridicate. Cereți avocatului o estimare a acestor costuri.
Dacă sunteți de acord cu o taxă de contingență, asigurați-vă că acordul scris privind comisionul indică procentajul avocatului și dacă cota sa va fi calculată înainte sau după deducerea altor costuri. Acest lucru poate face o mare diferență.

Taxă statutară: Costul unor probate și al altor activități legale este stabilit prin lege (sau statut). Pentru alte probleme juridice, instanța stabilește sau trebuie să aprobe taxa pe care o veți plăti.

Comentariile sunt închise pentru Despre taxele unui avocat Tags: , ,

Autor:

This author has published 78 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.

Additional Articles From ‘Cabinete de avocati’