Alegerea unei motosapatori

martie 20, 2020 | Autor: | Posted in CASA SI GRADINA, Gradinarit

Pentru a intelege ce fel de motosapatoare sa cumparati, trebuie sa determinati mai intai conditiile de utilizare ale acesteia. Deci, dimensiunile, caracteristicile de proiectare si puterea acesteia trebuie sa corespunda zonei amplasamentului ce trebuie lucrat, caracteristicilor solului si genului de lucrari efectuate.

Terenurile nelucrate necesita o motosapatoare mai grea

Pentru a prelucra terenuri virgine sau neglijate de mai mult timp, se recomanda achizitionarea unei motosapatori cu o greutate semnificativa, deoarece dispozitivele mai usoare pot sari efectiv afara din pamant si, pentru a le readuce in pozitia necesara, trebuie aplicata o forta fizica considerabila.

Pentru a cultiva suprafete care au fost deja lucrate in mod repetat, este mai bine sa achizitionati dispozitive usoare, deoarece altfel se vor scufunda in sol sub propria lor greutate, motiv pentru care operatorul va trebui sa depuna eforturi suplimentare pentru a readuce mecanismul in pozitia initiala.

Villager VTB 842 Prime

De asemenea, atunci cand alegeti o motosapatoare ar trebui sa luati in considerare ce fel lucrare veti executa cel mai des. De exemplu, o motosapatoare masiva si grea Villager VTB 842 Prime va functiona perfect la arat, dar este mult mai putin potrivita pentru a o folosi la discuit. Prin urmare, cei care vor folosi motosapatoarea la discuit, ar trebui sa acordati atentie unitatilor cu o greutate relativ mica (70–80 kg).

Daca utilajul va fi folosit mai des cu atasamente pentru spate (de exemplu, cu un plug), atunci este mai bine sa achizitionati o structura care cantareste 100-120 kg. Cei care apreciaza functionalitatea, confortul si fiabilitatea maxima vor iubi dispozitivele prevazute cu un arbore de preluare a puterii si cu un taietor activ.

Dispozitivele anexe au o utilitate incotestabila

Dispozitivele anexe merita o atentie deosebita, ceea ce permite extinderea semnificativa a functionalitatii motosapatorilor. De exemplu, dispozitivul de creat biloane de pamant de la Gradenia poate mecaniza procesul de plantare a cartofilor, in acelasi timp accelerand si facilitand recoltarea. Dintre celelalte anexe, adaptorul asigura o aratura adanca si uniforma prin transformarea vitezei in forta, iar remorcile va permit sa transportati marfuri de diverse volume.

Este important sa intelegeti ca motosapatoarea poate accelera in mod semnificativ procesul de cultivare, dar nu poate reduce substantial eforturile fizice ale operatorului. Prin urmare, opinia potrivit careia motocultorul poate facilita munca femeilor si a persoanelor in varsta este eronata.

Cand lucrati cu acest dispozitiv, efortul necesar nu este deloc mai redus decat atunci cand prelucrati manual solul, doar rezultatul dorit este obtinut intr-o perioada mai scurta de timp. Deci, zece ari de pamant (1000 mp) pot fi cultivati nu in doua zile (ca atunci cand se lucreaza manual), ci in doua-trei ore.

Comentariile sunt închise pentru Alegerea unei motosapatori Tags:

Autor:

This author has published 78 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.