Beneficiile strugurilor din soiul Muscat de Hamburg

martie 30, 2021 | Autor: | Posted in Agricultura

Vita de vie Muscat de Hamburg a fost foarte populara in secolul trecut si a ocupat suprafete mari in podgoriile complexelor agroindustriale din Europa. Treptat, acest soi a inceput sa fie marginalizat datorita aparitiei noilor soiuri hibride, cu o rezistenta mai mare impotriva bolilor fungice, cu ciorchini mai mari si cu productie la hectar superioara. Totusi, numeroase ferme continua sa cultive acest soi unic, datorita strugurilor ce au un miros specific de nucsoara dar si o transportabilitate si versatilitate excelenta.

Vita de vie Muscat de Hamburg are o aroma speciala

Soiul de vita de vie Muscat de Hamburg are un ciorchine cu boabe libere, de culoare albastru inchis, acoperite cu un discret strat de ceara. Acest soi de vita de vie este foarte pretentios in ceea ce priveste conditiile meteorologice. In conditii meteorologice nefavorabile, fertilizarea florilor este dificila si, ca rezultat, ciorchinii vor fi pe jumatate goi, cu boabe mici. Acestea au un gust foarte placut, cu o aroma pronuntata de nucsoara. Strugurii vitei de vie Muscat de Hamburg sunt clasificati ca fiind cu coacere medie. Tolereaza foarte bine transportul si depozitarea. Pot fi folositi nu numai pentru consumul in stare proaspata, ci si pentru prepararea vinurilor si lichiorurilor.

Muscat de Hamburg

Struguri Muscat de Hamburg

Pentru oameni, strugurii reprezinta un dar valoros de la natura. Si nu doar pentru ca boabele lor sunt delicioase. Exista putine culturi ce pot egala gustul minunat si proprietatile lor medicinale. De exemplu, intr-un kilogram de struguri exista aproximativ 200 de grame de glucoza care, atunci cand este asimilata de corpul uman, inseamna de la 600 la 1000 de calorii, ceea ce reprezinta aproximativ o treime din necesarul zilnic al unei persoane adulte.

Boabele de struguri contin o cantitate mare de aminoacizi necesari corpului uman, cum ar fi leucina, glicina, arginina sau cistina. Valoarea lor consta in faptul ca sunt foarte usor absorbite de organism si participa activ la sinteza proteinelor, regleaza metabolismul grasimilor (metionina) si stimuleaza procesele de crestere (lizina). Mai mult, catechinele si flavonoidele neutralizeaza rezultatele radiatiilor radioactive, in timp ce substantele pectinice au un efect antitoxic, eliminand metalele grele din corp.

Continutul caloric al strugurilor vitei de vie Muscat de Hamburg

In struguri nu exista compusi specifici care nu ar fi gasiti si in alte legume sau fructe. Dar, spre deosebire de acestea, strugurii pot fi consumati pana la 2 kilograme pe zi. In acelasi timp, o cantitate suficienta de substante benefice patrunde in corpul uman. Unii oameni se tem sa consume struguri in astfel de cantitati, stiind faptul ei sunt un aliment bogat in calorii. Cu toate acestea, nutritionistii includ strugurii in tot felul de diete pentru diferite boli.

Exista o credinta larg raspandita privind continutul de calorii, care ar depinde de culoarea strugurilor. Acest lucru nu este in intregime adevarat, deoarece valoarea energetica a produsului nu are nimic de-a face cu culoarea, dar este direct dependenta de continutul de zahar. Continutul de calorii al strugurilor vitei de vie Muscat Hamburg este de 65 kcal la 100 de grame de produs dar unele soiuri albe au mai multe calorii.

Compozitia sucului de struguri contine mai mult de zece tipuri de acizi diferiti. Acestia participa la procesele de biosinteza a proteinelor, grasimilor si carbohidratilor. Datorita acizilor din materialele viticole, numarul microorganismelor patogene scade, iar drojdia de vin incepe sa lucreze intens. Astfel, avand un raport corect intre continutul de zahar si aciditate, se obtine un vin cu un gust rafinat.

Datorita gustului deosebit al strugurilor Muscat de Hamburg, acestia fiind excelenti atat in stare proaspata, cat si sub forma unui vin parfumat, butasii vitei de vie se vand ca painea calda. In consecinta, trebuie sa-i comandati cat mai din timp de pe site-urile ce se ocupa cu comercializarea de material saditor viticol.

Comentariile sunt închise pentru Beneficiile strugurilor din soiul Muscat de Hamburg Tags:

Autor:

This author has published 78 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.

Additional Articles From ‘Agricultura’