Cum te poate ajuta un consilier nutritionist

noiembrie 6, 2016 | Autor: | Posted in Frumusete, Nutritie

In ziua de azi tot mai mulţi oameni apelează la sfaturile consultantilor nutriţionisti pentru a putea ţine greutatea corporală sub control. În România sunt foarte mulţi consilieri in nutriţie, de aceea probabil că îţi va fi greu să te hotărăşti pe care să îl alegi.

nutritionist bucuresti

Un criteriu după care poți să alegi un consultant în nutriție poate fi faptul ca acesta să aibă cabinetul în oraşul tău. Cel mai simplu este să cauţi pe internet, pe Google, de exemplu nutritionist Bucuresti sau alt oras in care domiciliati dvs. Dacă totuşi nu găsiţi pe cineva în oraşul dvs, puteţi apela la un consilier care oferă consultaţii online, de exemplu prin Skype.

Întrucât cazurile de obezitate sunt tot mai frecvente, atât la bărbați cât și la femei, un nutritionist bun va avea grija de dieta dvs si va poate recomanda ce alimente să folosiţi şi cum să le combinaţi. De asemenea, dacă doriţi să ţineţi greutatea sub control vă poate sugera câteva retete vegetariene, vegane şi raw vegane. Important este nu numai să scăpați de kilogramele în plus, dar să vă și puteți menține într-o formă cât mai bună și după dietă; însă pentru aceasta trebuie respectate unele reguli stricte, care vor deveni apoi rutină.

Nu trebuie să căutați medode „rapide” de slăbit; dacă recurgeți la metode nepotrivite, din grabă sau din disperare, puteți fi apoi dezamăgit. Un regim alimentar corect înseamnă să consumați alimente cu puține calorii, dar bogate în nutrienți. De asemenea, nu veți scăpa de kg în plus dacă luați pastile de slăbit, iar apoi mergeți la un fast-food și comandați un meniu dublu. Sportul, activitatea fizică în general, au un rol esențial în modelarea corpului fizic.

Un consilier nutritionist vă poate oferi sfaturi importante despre alimentele pe care trebuie să le consumați în timpul dietei, în functie de preferințele dvs culinare cât și de scopurile pe care le urmăriți. De exemplu, câteva alimente consumate în cura de slăbire pot fi: grapfruit (are puține calorii și arde grăsimile), ceai verde (antioxidant, arde grăsimile), cacao (scade indicele de masă corporală) și ardeiul iute (stimulează digestia și oprește dezvoltarea celulelor adipoase).

Sportul și activitatea fizică ajută de asemenea în cura de slabire, însă ele nu trebuie făcute timp lung, până la epuizare, ci mai degrabă într-un mod alert, intens. Prin exerciții de gimnastică putem obține dezvoltarea musculaturii, flexibilitatea corpului, îmbunătățirea sitemului circulator și cardio-vascular. Nu trebuie neapărat să faceți exerciții dificile; căutați sporturile care vă sunt cele mai plăcute: înot, volei, tenis etc. Chiar și masajul poate ajuta la îndepărtarea celulitei.

În esență, pentru o cură de slăbire reușită trebuie să ne hrănim sănătos și să ardem depunerile adipoase. Consultantul nutriționist vă va îndruma pe tot parcursul regimului și vă va recomanda ce dietă și nutritie să urmați; astfel, vă veți simți sprijinit și veți putea depăși mai ușor tendința de a renunța le regim. De asemenea, dacă faceți sport împreună cu altă persoană, veți fi mai motivat datorită competivității.

Atitudinea interioară, starea psihică și moralul pe care îl aveți sunt importante în timpul unui regim; este important ca în fiecare zi să vă gândiți la efectele minunate de care veți beneficia la sfârșitul regimului. De asemenea, trebuie să mentalizați ferm forma corporală la care vreți să ajungeți și să vă folosiți de puterea autosugestiei.

Deci caută acum un nutritionist care să fie alături de tine pe toată perioada regimului și îți va fi în acest timp cel mai bun prieten!

 

Autor:

This author has published 77 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comentarii (1)

  1. Maria

    Am cunoscut-o pe d-na consultant nutritionist Cristina Draghici; este foarte amabila si are multa experienta. V-o recomand cu caldura!