De ce vacantele cu rulota sunt tot mai preferate

mai 28, 2020 | Autor: | Posted in SPORT, TURISM

A-ti petrece vacanta cu rulota a deventi tot mai popular. Si in Romania, tot mai multe persoane, de varste diferite, cauta firme de inchiriere rulote pentru o vacanta aproape de natura. Despre avantajele acestui mod de recreere vom scrie in cele ce urmeaza.

Cu rulota vezi multe in timp putin

inchiriere rulote

Vacanta cu rulota

Cui nu i-ar place sa faca turul Romaniei si sa viziteze zeci de locuri intr-o singura vacanta? Evident ca nu ai cum sa faci asta calatorind cu trenul si cautand in fiecare zi cazare la hoteluri. Iar daca locurile pe care vrei sa le vizitezi sunt departe de orase, atunci deja le poti taia de pe lista. Solutia optima este sa te urci cu familia intr-o autorulota, sa ii faci plinul si sa calatoreste cat mai departe. Poti vizita cate orase vrei, poti vedea Dunarea si Transfagarasanul si te poti odihni oriunde te prinde noaptea.

Atunci cand calatoresti cu rulota totul devine foarte comprimat si foarte intens. Te poti plimba cu barca pe un lac de munte si apoi printre pelicani in delta. Poti vizita manastirile din Moldova si castelele din Transilvania. Poti alergi prin zapada in Fagaras, iar a doua zi sa faci plaja la Mamaia.

Experiente pe care le ai in vacanta cu rulota sunt greu de repetat in alte conditii. Gandeste-te cum e sa iei masa pe o buturuga intr-o poiana sau pe malul unui lac. Poate fi o experienta unica in viata.

Ce rulota sa aleg pentru vacanta

Rulotele sunt disponibile in diferite tipuri si marimi, in functie de numarul de persoane pe care il cazeaza si de gradul de conform dorit. Te poti bucura de o rulota clasa A in care ai conditii de hotel de lux sau poti alege o rulota clasa B daca vrei sa traiesti intr-un mod rustic. Majoritatea rulotelor insa va ofera cel putin conditiile minime: pat, baie, bucatarie.

Intrucat rezervele de apa, alimente si energie vor fi limitate, trebuie sa va calculati cu atentie, de exemplu, cata apa veti consuma zilnic la dus sau cate zile va poate tine butelia de la aragaz. Daca veti locui 4 persoane intr-o rulota clasa B, va trebui destul de des sa va aprovizionati cu apa proaspata si sa deversati apa uzata la o canalizare.

Unde sa imi petrec vacanta cu rulota

In timp ce unii vor sa vada cat mai mult in timp cat mai scurt, altii vor sa campeze pe o perioada mai lunga intr-un singur loc. Acestia din urma aleg de obicei sa isi petreaca vacanta pe litoral, in delta, la munte, sau la marginea unei paduri.

Desi, practic, cu rulota te poti aseza aproape oriunde, unii prefera un loc de campare amenajat, alaturi de alti turisti veniti cu acelasi scop. Altii prefera solitudinea si campeaza in cele mai putin umblate zone unde se simt inconjurati doar de natura neinfluentata de om.

De asemenea sezonul si conditiile meteo in care va petreceti vacanta va pot influenta traseul parcurs si locurile de parcare. Daca vremea este mai rece puteti campa in zonele joase, de campie sau lunca, iar daca vremea e torida e mult mai placut sa campati intr-o zona alpina.

Comentariile sunt închise pentru De ce vacantele cu rulota sunt tot mai preferate Tags:

Autor:

This author has published 78 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.