Oportunitățile oferite de cunoașterea limbii engleze

noiembrie 30, 2019 | Autor: | Posted in Scoli, licee, Traduceri

Trăim o lume unde există francize globale aproape în orice țară, iar distanța fizică nu mai este o problemă pentru că suntem într-o permanentă proximitate virtuală.

Engleza pentru copiiAceastă „unificare” a globului are repercusiuni și în ceea ce reprezintă limbajul.

Pe lângă mimica si gesturile care sunt relativ înțelese global, consider că există un TOP 3 CELE MAI VORBITE LIMBI STRĂINE:

3. Spaniola
2. Franceza
1. ENGLEZA

De aceea, oriunde ai merge și orice ai face, dai de situația în care trebuie ori să înțelegi, ori să vorbești limba engleză.

5 oportunități pe care le poți avea dacă ești cunoscător de limba engleză

Joburi în străinătate

Angajat la un hotel, ghid, copywriter, dealer de automobile până la oferta unui post de CEO al unei firme cu mai multe sucursale internaționale, ai nevoie să poți recepta corect un mesaj, dar și la rândul tău să transmiți mesajul pe care îl dorești.

De fapt acesta este una dintre principalele reguli ale comunicării: „decodarea mesajului”

Studii în țări mai dezvoltate la nivelul de sistem de educație

Într-adevăr, de pe băncile școlilor din România ies printre cei mai buni doctori, IT-iști, ingineri, avocați, însă țări precum Suedia, Finlanda, UK și țările asiatice sunt renumite în lume și de acolo vin marea majoritatea specialiștilor.

Nu prea cred că există cineva care ar refuza o ofertă de bursă într-o astfel de țară.

Un job bun

Vorbind strict de un job în România, majoritatea angajatorilor pun foarte mult în balanță cunoașterea unei limbi străine.

Este mai valoros un angajat care, pe lângă faptul că este competent și se pliază pe jobul oferit, să aibă alte abilități; cea mai „cerută” abilitate fiind cunoașterea limbii engleze.

Trecerea ușoară prin facultate

Nu am auzit până acum ca la oricare facultate, măcar o carte din bibliografie să fie în engleză, dar sa nu fie tradusă încă în limba română.

Am cunoscut persoane care din cauza faptului că erau informații în engleză, le-a ignorat. Și rău au făcut.

Cărțile acelea nu sunt puse acolo întâmplător, ci pentru că se presupune că după 12 ani de engleză, cel puțin, ești capabil să traduci și să înțelegi.

Comunicare

Ai fost până acum plecat în vacanță, nu? Nu mă refer doar la vacanțele de peste hotare, ci și la cele interne.

Este imposibil ca măcar un străin să te întrebe „Hi, do you know where….is?”. (P.S. ți se poate întâmpla și în mall).

Sau chiar la rândul tău să fi avut nevoie de ghidare într-o țară străină, iar singura metodă să fie oamenii random de pe stradă pe care să-i întrebi.

Toate aceste oportunități pot fi privite și ca motive pentru ca tu să înveți cât mai bine o limba străină.

Acum poate te gândești „wow, ce bine ar fi fost dacă învățam engleza cât încă eram la vârsta la care abundența de informații să fie absorbită în mod aproape instant, ca la școală, când învățam lecția din clasă”.

Pentru a nu regreta acest lucru cu copilul tău, îți prezint o soluție: Stewart English School.

Metafora clasică „ copiii sunt ca niște bureței care absorb toate informațiile date”, este cât se poate de valabilă, împreună cu modalitățile internaționale de predare a limbii engleze de către profesorii nativi sunt cheia succesului în „ale englezei”.

Imaginează-ți că va putea literalmente să învețe, jucându-se! ☺

Țin să subliniez ca aceste meditații de limba engleză pentru copii sunt predate de profesori vorbitori nativi de limbă engleză, fapt ce reprezintă un plus imens a acestei școli.

Stewart English School se afla în București, în zona Piața Victoriei și au programe diferite pentru copii, în funcție de vârstă.

Comentariile sunt închise pentru Oportunitățile oferite de cunoașterea limbii engleze Tags: , ,

Autor:

This author has published 77 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.