Sfaturi pentru gasirea locului de munca visat
Orice sarcina complexa devine rezolvabila daca este impartita in componente. Acest principiu, bine cunoscut oamenilor de stiinta, este aplicabil in toate activitatile, inclusiv in cautarea unui loc de munca.
Dupa cum recomanda expertii, pentru a gasi locul de munca al viselor dvs. trebuie mai intai sa intelegeti ce domenii profesionale va intereseaza cu adevarat.
Exista cateva intrebari care va pot ajuta sa intelegeti acest lucru: Cum pot schimba situatia cautarii unui loc de munca in avantajul meu? Cum pot folosi lectiile invatate? Ce imi place foarte mult sa fac?
Dupa ce v-ati stabilit domeniile care va intereseaza, faceti o lista de companii in care va vedeti activand in viitor. Aflati mai multe despre activitatea lor, consultati-le paginile de pe retelele de socializare. Ulterior, puteti adapta CV-ul dvs. la cerintele angajatorului.
Descoperiti apoi posturile vacante ce corespund criteriilor dvs. Fiti atent la tot ceea ce faceti in timp ce cautati un loc de munca. Evitati trimiterea simultana a aceluiasi CV catre mai multi angajatori.
Pregatiti intotdeauna un CV separat pentru fiecare loc de munca in parte si atasati-i o scrisoare de intentie. Este important ca un angajator sa vada in dvs. nu doar un bun specialist, ci o persoana care este potrivita pentru ceea ce el cauta.
Utilizati tehnologia moderna pentru a afla mai multe despre un potential angajator. Simtiti-va liber sa scrieti comentarii pe paginile de socializare ale companiilor unde ati dori sa lucrati si nu uitati sa ramaneti politicos.
Etalati-va punctele forte. Angajatorul apreciaza acei angajati care stiu exact ce valoare au si ce beneficii pot aduce companiei unde lucreaza.
Atunci cand primiti un apel care solicita un interviu (telefonic sau personal), ar trebui sa fiti pregatit sa explicati succint, dar convingator, de ce sunteti potrivit pentru acel loc de munca. Este mai bine sa anticipati primirea unui astfel de telefon.
Nu ezitati sa le spuneti prietenilor si cunoscutilor despre locul de munca la care va ganditi. Simtiti-va liber sa discutati despre acest subiect chiar si cu persoane care sunt departe de domeniul ales.
Utilizati mai multe surse de cautare a locurilor de munca. Nu va limitati doar la unul pe care il considerati traditional, cum ar fi recrutarea de pe portalurile online.
Utilizati toate oportunitatile pe care le aveti: spuneti prietenilor si fostilor colegi ca sunteti in cautarea unui loc de munca, postati frecvent pe retelele de socializare, comunicati cu reprezentantii agentiilor de recrutare, mergeti la targurile ce ofera locuri de munca.
Veti avea nevoie de capacitatea de a va construi in mod corespunzator comunicarea si de a va prezenta cele mai bune calitati in toate etapele de angajare, de la comunicarea cu cunoscutii, pana in momentul in care vi se ofera sa accesati pozitia dorita. Nu uitati ca auto-prezentarea dvs. ar trebui sa fie incorporata in contextul conversatiilor ce au loc in diverse comunitati.
Si, cel mai important, nu va fie teama de respingeri. Nu lasati ca acestea sa va afecteze negativ stima de sine si sa devina un obstacol in cariera dvs. Tratati incercarile nereusite ca pe un simplu antrenament, deoarece orice respingere este o practica care ne permite sa ne imbunatatim punctele forte.
Amintiti-va mereu faptul ca veti gasi cu siguranta angajatorul dvs., dar numai daca il veti cauta cu perseverenta.
Autor: Eu
This author has published 81 articles so far. More info about the author is coming soon.