Surse si structura investitiilor. Modalitati de a le atrage si de a determina profitabilitatea

decembrie 17, 2018 | Autor: | Posted in Banci, Credite, FINANTE, BANCI

De unde provin investitiile? Sursele de investitii, de regula, sunt interne sau externe. Ce inseamna asta?
Surse si structura investitiilor
Investitiile interne sunt considerate investitii efectuate in detrimentul fondurilor proprii, in numerar sau in orice alta organizatie sau persoana fizica disponibila.

Investitiile externe sunt considerate a fi atrase din exterior. Poate fi aproape orice mijloc, strain sau intern, tangibil sau intangibil etc. De asemenea, fondurile necesare pot fi atrase prin achizitionarea de datorii sub forma de imprumuturi dar si in multe alte moduri.

Structura investitiilor este un sistem logic al relatiilor financiare si relatiilor economice dintre partile sau participantii la un singur proces de investitii

Structurarea investitiilor este foarte utila in intelegerea si identificarea obiectului investitiei care aduce cele mai mari beneficii economice si invers, structurarea investitiilor dvs. poate dezvalui legatura slaba din portofoliul dvs. de investitii.
In conditiile financiare si economice moderne, atragerea investitiilor este cheia unei existente stabile si unei dezvoltari dinamice pentru orice companie, pentru orice activitate comerciala. Exista modalitati bine stabilite de atragere a investitiilor, datorita carora un investitor sau o organizatie poate gasi sursele de finantare necesare pentru punerea in aplicare a proiectelor lor de afaceri sau pentru realizarea propriilor idei de investitii.

Un astfel de indicator, precum randamentul investitiilor, arata gradul de succes al activitatii de investitii a unei anumite unitati economice

Exista diferite abordari la calcularea acestui indicator, in majoritatea cazurilor depinde de diferenta de interpretare a unor astfel de concepte, cum ar fi veniturile si investitiile.
Dinamica investitiilor este un indicator care caracterizeaza modificarile volumului, nivelului si ratei investitiei. Modificarea si definirea acestui indicator economic depinde de o serie de factori.
Ratiunea economica a investitiilor aduce claritate si evidentiaza nivelul realitatii, necesitatii si oportunitatii investitiilor planificate de investitor. Acest lucru face posibila vizionarea capcanelor si dificultatilor viitoarelor investitii. De asemenea, aceasta procedura va permite sa calculati cu mai multa exactitate bugetul de investitii si sa planificati costurile.

Comentariile sunt închise pentru Surse si structura investitiilor. Modalitati de a le atrage si de a determina profitabilitatea Tags:

Autor:

This author has published 77 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.