De ce sa faci voluntariat?

ianuarie 6, 2019 | Autor: | Posted in ONG-uri, SOCIETATE

Cei care nu au incercat niciodata sa faca voluntariat, se intreaba, fireste, oare ce beneficii ar putea totusi avea dintr-o activitate care nu le aduce niciun castig material.

De ce sa faci voluntariat

De ce sa faci voluntariat

Voluntariatul este neremunerat si este o actiune benevola, asumata, prin care slujim o organizatie, o asociatie non profit, persoane care au nevoie de ajutorul nostru.

Voluntariatul iti ofera nesperate beneficii fizice si mentale.

Cei care fac voluntariat spun ca atunci cand iti canalizezi atentia pe altcineva sau altceva ajuta la diminuarea tensiunii, iar optimismul, bucuria şi impactul pe care-l ai asupra unui om iti intaresc sistemul imunitar. Voluntarii se simt mai puternici si sanatosi, au o capacitate mai buna de munca si energie fizica.

Voluntarii, mai ales cei la inceput de cariera, au sansa sa capete experienta profesionala.

Prin voluntariat, poti incerca o viitoare cariera, te poti decide si clarifica asupra meseriei pe care ai vrea sa o urmezi. Intotdeauna o experienta de voluntariat este pretioasa, in orice CV, pentru un viitor job.

Ca voluntar, creezi legaturi cu oameni din felurite domenii, ai ocazia sa cunosti generatii si mentalitati diferite, personalitati distincte care lucreaza impreuna pentru un scop comun. Voluntariatul incurajeaza dezvoltarea personala si respectul de sine.

Chiar dacă voluntariatul nu este remunerat, fiecare greutate peste care treci in perioada de voluntariat ofera direct o satisfactie a reusitei si te stimuleaza sa muncesti eficient si responsabil.

Inveţi multe lucruri noi, pe mai multe planuri. Din punct de vedere personal, iti descoperi abilitati noi, sau capeti unele la care nu te ai gandit. In cadrul comunitatii, acumulezi cunostiinte despre diferite probleme si cauti mereu solutii. Cei care fac voluntariat incep sa devina mai implicati la viata celor din jur, mai atenti cu nevoile celorlalti, sunt privilegiati ca pot ajuta semenii mai putin norocosi ca ei. Te vei simti mai important si vei beneficia de multumirile si recunostiinta celor ajutati. Indiferent de domeniul in care faci voluntariat, afli lucruri noi despre ceea ce se intampla in realitatea inconjuratoare.

Voluntariatul iti aduce implinire in viata, te dezvolti si altii primesc de la tine ajutorul de care ai nevoie. Trebuie doar sa alegi domeniul in care ai dori sa te implici, iar paleta este larga: ecologie, protectia naturii, domeniul social, invatamant sau cultura.

Comentariile sunt închise pentru De ce sa faci voluntariat? Tags:

Autor:

This author has published 78 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.