Maica Tereza – o viata inchinata oamenilor nevoiasi

decembrie 12, 2018 | Autor: | Posted in SPIRITUALITATE

Poate cea mai celebra figura contemporana a catolicismului, Maica Tereza a fost calugarita, misionara a caritatii, si si-a dedicat viata si munca alinarii suferintei celor saraci, blonavi, asupriti, cei care pe parcursul vietii au avut de indurate situatii grave.

Maica Tereza – o viata inchinata oamenilor nevoiasi

Maica Tereza

Sanctificata rapid, Maica Tereza a capatat aura de legenda pentru faptele sale, dar si pentru mostenirea valoroasa pe care o lasa in urma. Maica Tereza a fost considerata una dintre cele mai influente femei din lume.

Cu toate acestea, influenta acesteia nu a avut legatura cu faima, banii sau prestigiul. Credinta ei, modul simplu de trai au contrastat intotdeauna cu realizarile exceptionale ale acestei minunate persoane, care a schimbat fundamental viziunea asupra caritatii in secolul XX. Nascuta în 1910, se numea Agnes Gonxha Bojaxhiu, din Albania. A primit numele Maria Tereza, în cinstea celei care a inspirat-o in timpul consacrarii ca si calugarita: Sfânta Tereza din Lisieux. Maica Tereza spunea despre sine ca este un creion, unul mic si neinsemnat cu care Dumnezeu pune pe hartie o scrisoare de iubire lumii. Iar spiritul caritabil al calugaritei din Calcutta a adus raza sperantei pentru cei bolnavi, nevoiasi si saraci din lumea intreaga.

Dupa ce a ajuns ca misionara in India, a decis să renunte la straiele de calugarita pentru un sari alb, care in India este culoarea saracilor, tivit cu albastru (in amintirea Sfintei Fecioare Maria). Figura ei luminoasa si blajina a inspirat multe femei sa i se alature, fondand ordinul Misionarele Caritatii.

Treptat, activitatea de caritate s-a extins pe plan mondial, iar succesul a adus fonduri banesti atat de necesare pentru intrajutorarea celor bolnavi si saraci. Abnegatia, caldura sufleteasca si modestia deosebita au facut din Maica Tereza un exemplu minunat pentru actiuni de caritate in lumea larga. Premiul Nobel pentru Pace oferit Maicii Tereza a subliniat inca o data telul luminos al activitatii ei si rezultatele deosebite.

Comentariile sunt închise pentru Maica Tereza – o viata inchinata oamenilor nevoiasi Tags:

Autor:

This author has published 78 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.