Misterul Triunghiului Bermudelor este rezolvat?

octombrie 29, 2020 | Autor: | Posted in Mediu inconjurator, SOCIETATE
Misterul Triunghiului Bermudelor

Misterul Triunghiului Bermudelor este rezolvat?

Specialistii in meteorologie de la Colorado State University propun o noua explicatie uimitoare pentru evenimentele misterioase din Triunghiul Bermudelor.

Unul dintre marile mistere ale lumii, cauza disparitiei unor avioane si nave maritime in zona denumita Triunghiul Bermudelor, ar fi putut gasi in sfarsit o explicatie.

Aceasta regiune celebra, situata in Oceanul Atlantic de Nord intre Bermuda, Miami si San Juan (Puerto Rico), a fost cauza presupusa a zeci si zeci de disparitii uimitoare ale unor nave maritime si avioane.

In Triunghiul Bermudelor au disparut mii de oameni

Traditia Triunghiului Bermudelor include povesti extrem de mediatizate, precum cea a Zborului 19, povestea unui grup de cinci bombardiere americane disparute aici in 1945, precum si cea a avionului de salvare trimis sa le caute. Alte povesti de acest gen includ misterul disparitiei navei USS Cyclops, care are ca rezultat cea mai mare pierdere de vieti intr-un eveniment fara lupta din istoria Marinei SUA. Nava, cu un echipaj de 309 oameni, a disparut in 1918. Chiar si mai recent, in 2015, SS El Faro, o nava americana de marfa cu 33 de persoane la bord, a disparut in aceasta misterioasa zona.

In total, de cand se tine statistica acestor evenimente, 75 de avioane si sute de nave maritime au disparut fara urma in Triunghiul Bermudelor. Numeroase ipoteze ale cauzei acestor catastrofe au fost propuse de-a lungul timpului, variind de la evenimente paranormale, interferente electromagnetice ce provoaca defectiuni de busola, vreme rea, fluxul golfului, precum si pungile uriase de gaz metan aflate sub fundul marii si care uneori ies brusc la suprafata.

Nori hexagonali neobisnuiti ar fi la originea disparitiilor

O teorie fascinanta a fost propusa de meteorologii de la Colorado State University, acestia sustinand ca motivul disparitiilor din zona Triunghiului Bermudelor sunt niste nori hexagonali neobisnuiti, ce creeaza un fel de „bombe aeriene” cu rafale scurte de vant avand peste 270 km/h. Acestea ar fi cauza ce provoaca toate aceste drame, scufundarea navelor si doborarea avioanelor.

Studiind imaginile unui satelit NASA, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca unii dintre acesti nori hexagonali ating lungimi cuprinse intre 32 si 88 de kilometri. „Valurile” din interiorul acestor nori monstruosi pot ajunge pana la 14 metri inaltime. Mai mult, acesti nori au marginile drepte.

Orice lucru prins in interiorul uneia dintre aceste „bombe aeriene” ar putea fi foarte bine propulsat, rasturnat, scufundat. Este nevoie de mai multe observatii pentru a confirma aceasta teorie ce ar putea explica, in cele din urma, tragicele evenimente petrecute in Triunghiul Bermudelor.

Dar, ca de obicei, nu toata lumea este convinsa de veridicitatea teoriei, unii experti precizand ca norii hexagonali apar si in alte parti ale lumii si nu exista deocamdata dovezi ca disparitiile misterioase au loc mai des in zona Triunghiului Bermudelor, decat in alte parti.

Comentariile sunt închise pentru Misterul Triunghiului Bermudelor este rezolvat? Tags:

Autor:

This author has published 76 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.