Cercetatorii australieni au batut recordul mondial la viteza de Internet

iunie 4, 2020 | Autor: | Posted in INTERNET

Cercetatorii de la universitatile din Monash, Swinburne si Institutul Tehnologic Royal Melbourne (RMIT) din Australia au obtinut cea mai mare viteza de internet inregistrata pana acum, viteza suficienta pentru a descarca 1000 de filme HD intr-o secunda.

Un dispozitiv special a facilitat cea mai mare viteza de internet

viteza de internet

Cercetatorii australieni au batut recordul mondial la viteza de internet

Echipa, condusa de Bill Corcoran, Arnan Mitchell si David Moss, a reusit sa atinga o viteza de 44,2 terabiti pe secunda (Tbps) de la o singura sursa optica. Aceasta tehnologie are capacitatea de a suporta simultan miliarde de conexiuni de mare viteza pe internet. Potrivit Ofcom, in Taiwan gasim viteza de internet maxima, care este in prezent de aproximativ 85 de megabiti pe secunda (Mbps) – o infima fractiune din cea inregistrata in studiul cercetatorilor australieni.

In clasamentele globale pentru viteze de internet, Australia se afla la mijloc, iar conexiunile lente sunt o sursa obisnuita de reclamatii ale utilizatorilor. Cercetatorii au spus ca s-a atins noua viteza record folosind un singur dispozitiv optic ce inlocuieste aproximativ 80 de lasere gasite in obisnuitele hardware-uri de telecomunicatii existente in prezent, acest echipament fiind cunoscut sub numele de „micro-combs”, realizat din cristal soliton.

Acest „micro-combs” a fost implementat si testat folosind infrastructura existenta, similara cu cea utilizata de Reteaua Nationala de Banda Larga a Australiei (NBN). Rezultatul a fost transferul celei mai mari cantitati de date produse vreodata de un singur cip optic, care este utilizat in sistemele moderne de banda larga cu fibra optica din intreaga lume.

Utilizarile acestei viteze de internet sunt multiple

Echipa australiana spera ca descoperirile sale privind cea mai mare viteza de Internet sa ofere o noua perspectiva asupra modului in care ar putea arata conexiunile de internet in viitor.

Desi este evident ca viteza datelor depaseste cu mult orice nevoie rezonabila a consumatorilor din lumea de azi, Bill Corcoran, lector in sisteme electrice si informatice la Universitatea Monash, a declarat ca aceasta viteza de Internet ar putea ajuta in final sa transforme o mare varietate de industrii – intrucat viata moderna continua sa evolueze.

Oricum, presiunea asupra infrastructurii privind latimea de banda va creste continuu, iar acest flux enorm de date poate fi utilizat pentru autovehiculele electrice autonome, pentru transportul aerian din viitor, ajutand in acelasi timp industriile medicamentelor, educatiei, finantelor, precum si comertului electronic.

Comentariile sunt închise pentru Cercetatorii australieni au batut recordul mondial la viteza de Internet Tags:

Autor:

This author has published 77 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.