Cum sa infiintezi o editura

mai 8, 2016 | Autor: | Posted in Edituri, Librarii online

Infiintarea unei edituri este o modalitate foarte buna de a publica carti ce va intereseaza

editura ganesha, editura venusiana, blavatsky

editura online

Oricine poate infiinta o editura si sa publice carti obtinute de la public. Si puteti publica toate cartile care va plac atunci cand aveti propria dvs editura. Infiintarea unei societati de publicare este un proces destul de simplu, iar apoi puteti solicita manuscrise in cel mai scurt timp. In afara de cartile noi publicate de edituri, piata de carte din Romania ofera si o paleta bogata de carti de anticariat. Puteti gasi pe internet anticariat online daca cautati pe Google.

Selectati un nume pentru firma dvs. Avand cuvintele „editura” sau „carte” in numele firmei este un bun mod de a lasa oamenii sa stie ce fel de afaceri aveti; de asemenea, daca publicati carti spirituale puteti spune aceasta prin numele firmei. Asigurati-va ca aveti cateva nume diferite, in cazul in care cel pe care il doriti este deja in uz. O modalitate usoara de a vedea daca numele este deja utilizat este de a il introduce in motorul de cautare preferat, cum ar fi Google, si a vedea daca apar rezultate. Veti dori, de asemenea, sa verificati la Registrul Comertului din judetul dvs pentru a vedea daca numele de firma se afla in baza de date. Registrul Comertului din judetul dvs apartine de tribunalul local.

Alege o structura de afaceri pentru editura dvs

Puteti alege o societate cu raspundere limitata (SRL) sau o societate pe actiuni (SA). Veti completa niste formulare corespunzatoare, despre obiectul de activitate al firmei, veti alege codurile CAEN corespunzatoare pentru publicarea de carti. Dupa finalizarea inscrierii firmei in Registrul Comertului veti obtine Codul Unic de Inregistrare (CUI).
Pentru a fi in masura sa publicati carti si sa se stabileasca pe deplin editura dvs, va trebui sa se achizitioneze numarul ISBN care este imprimat pe fiecare carte. ISBN-urilor sunt unice pentru fiecare editura si nu pot fi vandute la un alt editor. Odata ce ai codurile ISBN, vei fi gata sa publici cartile. Doamna Blavatsky este un autor ale carui carti despre ocultism sunt publicate in intreaga lume.
Decide-te cu privire la personalul si echipamentul editurii. Puteti edita carti de unul singur sau va puteti angaja o parte a personalului. In cazul in care vrei sa mergi la scara mare, puteti angaja un editor, un vanzari si cineva pentru a lucra la birou. O multime de edituri mici incep doar cu proprietarul pana cand manuscrisele sunt achizitionate si cartile sunt tiparite. Singurul echipament necesar pentru a incepe este un calculator, o imprimanta, un telefon si poate un aparat fax. Trebuie sa faceti un contract cu o tipografie pentru a imprima cartile, astfel incat sa nu aveti nevoie sa achizitionati dvs astfel de utilaje cu preturi mari.
Dupa ce cartile sunt gata tiparite, trebuie sa te ocupi de vanzarea lor: fie distribuindu-le in librariile de pe strada, fie vanzandu-le pe internet, de exemplu daca sunt carti despre feminitate, se pot vinde printr-o librarie online cu  carti pentru femei.

Cultura unui popor se poate vedea prin cartile care sunt comercializate, atat ca volum, cat si din punct de vedere al calitatii sau al domeniilor literare ce sunt cautate pe piata.

Comentariile sunt închise pentru Cum sa infiintezi o editura Tags: , , , , , , ,

Autor:

This author has published 78 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.

Additional Articles From ‘Edituri’