România la târgul de carte de la Paris

In perioada 21-24 martie 2014 România a participat la cea de a 34-a ediție a celui mai important targ de carte din Franta, Salon du Livre.

salon de carte paris

Targul de carte de la Paris, 2017

La standul de carte al României s-au desfășurat evenimente pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural românesc, cât și a momentului literar contemporan. Au avut loc discuții, dar și lansări de carte în prezența autorilor și editorilor români. Publicul internațional a putut beneficia de o ofertă culturală foarte variată.

Pentru ca un autor să poată participa la acest evenimet editorial trebuia să îndeplinească câteva condiții, cum ar fi să fi publicat cărți în spațiul francez în ultimul an. Acest eveniment a urmărit să promoveze tinerii scriitori, dat fiind faptul că vârsta maximă era de 35 de ani. La standul României au putut să participe și editori sau scriitori din Republica Moldova. Chiar și reprezentanți ai altor arte ce folosesc hârtia tipărită au putut participa la standul României de la Salonul Internațional de carte de la Paris.

Tema acestui eveniment cultural

Al țării noastre a fost „Les livres à venir, l’avenir des livres“ (Cărțile viitorului, viitorul cărții), slogan ales pentru a sublinia interesul acordat tinerilor autori. Tot sub auspiciul viitorului a stat și dezbaterea despre integrarea europeană a Republicii Moldova, la care a participat însuși ambasadorul Moldovei la Paris.

La standul României al acestui important eveniment editorial au fost prezente cărți de la peste 30 de edituri românești. De asemenea, celebrul caricaturist Ștefan Popa – Popa‘s a fost prezent și a realizat caricaturi la minut.

Cui i se adresează evenimentul

Acest târg de carte de la Paris se adresează atât profesioniștilor din domeniul publicistic (edituri și distribuitori de carte), dar și publicului larg francofon, beneficiind de o prezență foarte mare în mass-media franceză. Reamintim că la Salonul de carte de la Paris din anul 2013 România s-a bucurat de calitatea de membru de onoare.

Comentariile sunt închise pentru România la târgul de carte de la Paris Tags: , ,

Autor:

This author has published 77 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.