Piata mondiala a rulmentilor

ianuarie 22, 2017 | Autor: | Posted in Industrie, Piese auto, piese de schimb, Piese de schimb
bearings, csapágy, roulements, kugellager

rulmenti online

Cifrele de afaceri ale firmelor producatoare sau distribuitoare de rulmenti cresc de la an la an odata cu dezvoltarea tehnologiei si industriei in intreaga lume.

Rulmentul este o piesa mecanica ce are rolul sa transforme miscarea relativa intr-o anumita miscare si in acelasi timp sa reduca fortele de frecare. Rulmentii au o clasificare variata, in functie de scopul lor, de miscarile permise sau de directiile forleor aplicate.

Cuvantul englez bearing (rulment) provine de la verbul to bear care inseamna a purta, a sustine, deci rulmentii (bearings) sunt elemente mecanice ce sustin anumite componente ale utilajului. Printre cele mai intalnite tipuri de rulmenti se afla: rulmentul plan, rulmentul cu element rulant (bile,  role), rulment cu ax rotativ usor descentrat, rulment magnetic (la care incarcatura e sustinuta pe un camp magnetic) etc.

Piata de rulmenti

Piata de rulmenti din Romania este estimata la 40 milioane USD. Printre cei mai importanti producatori din Romania se numara si compania franceza SNR Roulements din Sibiu unde se produc rulmentii pentru cele mai populare modele auto. Lider pe piata mondiala in productia de rulmenti cu bile, compania SNR roulements a decis sa construiasca o fabrica in Romania, ca raspuns la necesitatile celui mai importat client al sau (Grupul Renault) care tocmai achizitionase fabrica de la Pitesti. In anul 2007 SNR a fost achizitionata de NTN Group, lider mondial japonez.

O alta fabrica din Romania este Rulmenti Barlad care a avut o cifra de afaceri de 65 milioane euro in 2008. Fabrica Rulmenti Barlad fusese preluata in anul 2000 de grupul turc Kombassan. Fabrica din Romania are o traditie de peste 50 de ani, iar brandul este cunoscut in intreaga lume. Grupul turc intentioneaza sa produca si in Ungaria rulmenti sub brandul romanesc URB. In 2007 grupul a achizitionat si fabrica din Ungaria, unde Rulmenti Barlad detine 90% din actiuni. „In 2000 am adus capitalul nostru aici, iar Romania este nava amiral pentru noi in productia de rulmenti”, a spus presedintele producatorului din Barlad.

Piata din Germania

Pe piata germana a producatorilor de rulmenti se remarca firma Schaeffler cu rulmenti din tipurile INA, FAG si KG. Acesti rulmenti pot fi comandati online de pe siteurile de specialitate de pe internet, atat in Romania cat si in alte tari din Europa sau pe alte continente.

Atunci cand urmarizi sa achizitionati rulmenti este bine sa tineti cont de cateva indicatii. Trebuie sa va asigurati ca inainte de livrare fiecare rulment este verificat individual cu instrumente de precizie. De asemenea trebuie sa va asigurati ca spatiile in care au fost depozitati sunt corespunzatoare si nu s-au produs deteriorari ale pieselor componente. Intrebati si de numarul de bucati aflate pe stoc, pentru a nu avea surprize mai ales daca comandati o cantitate mai mare. Iar daca doriti sa cautati seria de rulment potrivita pentru dumneavoastra puteti solicita un catalog cu toata gama disponibila.

Comentariile sunt închise pentru Piata mondiala a rulmentilor Tags:

Autor:

This author has published 76 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.