Utilizarea calculatoarelor in agricultura

decembrie 30, 2018 | Autor: | Posted in Agricultura, CALCULATOARE

Interesul in utilizarea calculatoarelor in agricultura mondiala este in continua crestere

Acestea vizeaza o revolutie agricola reala pentru a automatiza, optimiza si eficientiza agricultura. Putem distinge cicluri de utilizare a „numerelor” in agricultura. In primul rand, impartim in doua clase principale: culturile si productia de animale.

Utilizarea calculatoarelor in agricultura

Utilizarea calculatoarelor in agricultura

In productia de plante, senzorii masoara parametrii solului, plantelor, microclimatului, canalelor de transmisie a datelor, care va permit sa combinati un numar mare de obiecte intr-o singura retea si sa schimbati date prin reteaua globala. Dezvoltarea de software si utilizarea calculatoarelor puternice fac posibila automatizarea proceselor agricole cu o mare probabilitate de a indeplini programul de lucru, prevenirea pierderilor de productie, dar si prezicerea randamentelor culturilor si a profiturilor.

Utilizarea calculatoarelor va creste productivitatea productiei agricole pana la 80%. Utilizarea metodelor de procesare standard, cum ar fi chimicalizarea, udarea continua, nu ia in considerare conditiile locale si schimbarile naturale, ceea ce duce la un rezultat ineficient – un exces de resurse. Agricultorul, in timpul unui singur sezon trebuie sa ia mai mult de 50 de diverse decizii.

Lipsa de informatii sau insuficienta acesteia duce la pierderea recoltei

Sarcina calculatoarelor in agricultura este automatizarea universala a tuturor proceselor. Inclusiv analiza solului folosind aparate de fotografiat si senzori, agricultorul determina unde si cand sa planteze semintele. Monitorizarea randamentului va permite detectarea in timp util a daunatorilor si inceperea controlului acestora. Schimbari in clorofila – primul semn al deteriorarii plantei. Prognoza privind recoltarea se face pe baza monitorizarii continue si prelucrarii datelor statistice. Agricultorul, folosind aplicatii mobile sau online, incarca date despre terenul sau agricol, primeste recomandari luand in considerare analiza tuturor datelor, inclusiv date cu istoric de ordinul anilor. Elementele automatizarii afacerilor agricole includ: senzori de combustibil, senzori de activitate animala, identificatori personali, etc.

Automatizarea agriculturii va masura rapid parametrii de baza ai culturilor si va lua deciziile necesare pentru a imbunatati profitabilitatea. Dispozitivele portabile masoara astazi continutul de proteine, umezeala, ulei si carbohidrati din cereale. De asemenea, utilizarea serviciilor de pozitionare GPS si a serviciilor de prelucrare a datelor creste rentabilitatea productiei agricole.

Comentariile sunt închise pentru Utilizarea calculatoarelor in agricultura Tags:

Autor:

This author has published 76 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.

Additional Articles From ‘Agricultura’