Antrenament aerobic acasa sau la sala?

februarie 8, 2019 | Autor: | Posted in Aerobic, fitness, SPORT, TURISM

Antrenament aerobic acasa sau la sala

Activitatea aerobica este un exercitiu de intensitate mica si medie. In mod literal, termenul „aerobic” poate fi tradus „cu aer, cu oxigen”, deoarece, cu acest tip de exercitiu, atletul mentine o frecventa cardiaca in care corpul are timp sa absoarba suficient oxigen.

In schimb, exista exercitii anaerobe – sunt efectuate la un puls inalt, astfel incat sangele nu are timpul necesar pentru a obtine suficient oxigen, astfel incat muschii, in mod figurat vorbind, incep sa se atrofieze.

Pro si contra de antrenament aerobic in sala de sport

Exercitiile aerobice pentru arderea grasimii la sala au atat avantaje, cat si puncte slabe. Daca vorbim despre avantajele:

  • Riscuri minime. Sunteti sub supravegherea si indrumarea unui instructor cu experienta, astfel incat este mai putin probabil sa va raniti sau sa va fie afectata in alt mod sanatatea.
  • Motivatie suplimentara. Atunci cand te uiti la alte persoane din sala de gimnastica aveti un impuls de a arata ca puteti mai mult.
  • Intensitate mai mare. Fiind angajat fara un antrenor, va puteti permite sa va relaxati, dar instructorul va va asigura ca nu va odihniti prea mult timp intre abordari si, prin urmare, eficienta orelor va fi mai mare.
  • Nu este nevoie sa va cumparati propriul inventar. Sunteti crutati de a fi nevoiti sa cumparati gantere, echipamente de exercitii fizice si alte accesorii scumpe.

Dar sala de sport are dezavantajele sale. Principala este costul ridicat. Da, nu cumparati inventar, dar platiti pentru servicii de abonament. In plus, trebuie sa va consumati timp si bani pentru drumul dintre sala si acasa. In cele din urma, nu puteti face un program flexibil: programul dvs. de antrenament depinde de programul salii de sport, de instructor, de anumite sesiuni de grup. Dar daca, de exemplu, alergati pe strada sau calatoriti cu bicicleta, nimic nu va impiedica sa va amanati exercitiile aerobice pana seara, daca ati uitat peste dimineata sau pur si simplu schimbati programul de antrenament pentru o zi.

Pro si contra de formare aerobica la domiciliu

Daca nu aveti nevoie de motivatie suplimentara si vointa voastra se refera la invidia prietenilor si colegilor, puteti exersa acasa. Apoi veti avea urmatoarele avantaje:

  • Program flexibil. Planificati cursuri numai pe baza propriilor circumstante si puteti sa le corectati in orice moment.
  • Cost redus sau chiar nici un cost pentru abonamente si servicii de formare. Desigur, este posibil sa aveti nevoie de un simulator sau de un fel de echipament propriu, dar este cumparat o singura data si nu platit lunar.
  • Confort psihologic. Oamenii supraponderali se simt uneori incomod in sala de gimnastica.

Cu toate acestea, dezavantajele sunt de asemenea multe. Primul si cel mai grav – nimeni nu controleaza tehnica si corectitudinea antrenamentului. Pentru multe tipuri de sarcini, precizia tehnica este importanta. In plus, riscul de accidentare creste.
La domiciliu, exista o tentatie de a sari peste un antrenament sau de a-l face prea usor. Cu toate acestea, multi oameni fac greseala exacta si nu exista antrenor care sa-i opreasca: intensitatea lor creste prea repede.
In cele din urma, nu veti avea la indemana numarul de simulatoare, ca si in sala de gimnastica. Si daca doriti sa inotati, este putin probabil sa aveti o piscina cu o lungime de 50 de metri in casa dvs. Din punct de vedere tehnic, acasa sunteti foarte limitat.

Comentariile sunt închise pentru Antrenament aerobic acasa sau la sala? Tags: ,

Autor:

This author has published 76 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.

Additional Articles From ‘Aerobic, fitness’