Fitness pentru tinerele mame

decembrie 19, 2019 | Autor: | Posted in Aerobic, fitness, SPORT, TURISM

Multe dintre tinerele mamici isi fac griji ca din cauza practicarii fitness-ului, gustul laptelui matern si chiar cantitatea acestuia se pot schimba intr-un mod negativ. Ele se ingrijoreaza ca pieptul lor poate fi ranit, ceea ce le poate conferi o stare de disconfort. Dar multe dintre aceste temeri sunt pur si simplu informatii nejustificate.

Fitness pentru mamiciIn primul rand, trebuie sa stiti ca antrenamentul nu poate afecta nicicum cantitatea sau calitatea laptelui matern. Mirosul si gustul vor fi aceleasi, astfel incat copilul nu va refuza mancarea. Se credea anterior ca acidul lactic, care apare in timpul exercitiilor fizice, patrunde in lapte. Si daca concentratia este mare, atunci laptele poate afecta chiar sanatatea copilului. Conform cercetarilor moderne, acestea sunt informatii false. Sportivii au masurat nivelul acidului lactic din compozitia laptelui. S-a dovedit cum concentratia acestei substante era nesemnificativa. In consecinta, practicarea sportului nu afecteaza sub nici o forma mirosul si gustul laptelui sau sanatatea copilului.

Sfaturi pentru mamele sportive care alapteaza

  • Alegeti haine confortabile pentru fitness! Merita sa acordati atentie alegerii echipamentelor de top, deoarece acestea sunt cusute dintr-o tesatura densa ce fixeaza bine pieptul. In timpul echiparii, se recomanda sa sariti, sa va deplasati si sa alergati pentru a va asigura ca pieptul dvs. ramane nemiscat. La antrenament, merita sa folositi tampoane speciale prin care laptele nu se va scurge.
  • Incercati sa stabiliti dinainte tipul de antrenament! Fitness-ul trebuie sa fie distractiv. Doar in acest caz va fi benefic atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Evitati exercitiile in care exista riscul de ranire la piept. Incercati exercitii utile, de cenul celor ce intaresc muschii spatelui si dau corpului postura corecta. Poate fi Pilates, care este un exercitiu foarte relevant dupa sarcina. Exercitiile aerobice cu intensitate moderata sunt perfecte. Acestea includ mersul pe jos, inotul sau pedalatul pe o bicicleta stationara.
  • Stabiliti-va corect obiectivul! Nu se recomanda reducerea continutului caloric al alimentelor in timpul alaptarii, pentru a nu avea un efect negativ asupra sanatatii. Exercitiile pentru pierdere in greutate sunt mai eficiente dupa alaptare. Este important sa va mentineti pur si simplu forma generala si masa musculara.

Cum sa alegeti exercitiile potrivite

Initial, se recomanda sa eliminati antrenamentele care ar trebui sa fie efectuate in timp ce stati culcata pe stomac. Din cauza presiunii excesive asupra glandelor mamare, apar deseori starea de disconfort si chiar stagnarea canalelor. Nu este necesar sa efectuati exercitii pentru muschii pectorali, iar ridicarea unei greutati prea mari provoaca stagnare in canalele lactice. De asemenea, incarcarea excesiva a coloanei vertebrale si exercitiile cu greutati in zona umerilor nu sunt recomandate.

Nu uitati de regimul de hidratare. Uneori, mamele spun ca, dupa antrenament, au mai putin lapte decat de obicei. Din cauza transpiratiei abundente, apa din corp este pierduta astfel incat organismul produce mai putin lapte. Deci, trebuie consumata suficienta apa pe parcursul zilei si mai ales in timpul exercitiilor. Dupa antrenament, se recomanda restabilirea echilibrului lichidelor din corp cu un compot din fructe uscate, fara zahar.

Comentariile sunt închise pentru Fitness pentru tinerele mame Tags:

Autor:

This author has published 77 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.

Additional Articles From ‘Aerobic, fitness’