Avantaje si dezavantaje ale becurilor LED

noiembrie 27, 2018 | Autor: | Posted in CASA SI GRADINA

Foarte multi oameni isi indreapta atentia catre becurile LED.

bec ledEste o sursa de energie mult mai economica asa ca atrage din ce in ce mai multi consumatori de energie electrica. In special cei care aleg sa isi construiasca o casa noua, vor sa stie care sunt avantajele, dar si dezavantajele cand doresc sa achizitioneze corpurile de iluminat.

Becurile LED au o multime de avantaje si foarte putine dezavantaje. Acest tip de becuri sunt realizate pe baza tehnologiei LED si in ultimii ani au parte de o popularitate foarte mare in randul persoanelor care vor sa aiba grija de mediu. Un bec normal consuma foarte multa energie, dar si polueaza destul de mult. Becurile LED sunt foarte prietenoase cu mediul inconjurator, iar acesta este un avantaj foarte mare de care e bine sa tii cont.

Un alt avantaj este reprezentat de durata de viata a acestor becuri pe LED.

Un bec poate functiona fara probleme si 50.000 de ore, in timp ce un bec clasic functioneaza in medie 1.000 de ore. Becurile clasice contin mai multe substante toxice precum mercur sau plumb. Fata de acestea, becurile pe LED nu contin nici o substanta toxica.

In mod normal, un bec nu rezista la socuri puternice. Acest lucru se intampla din cauza filamentului foarte subtire, care la orice miscare mai brusca se rupe. Becurile LED sunt concepute dintr-un material mai dur si nu au filament, asa ca vor rezista si la socuri mai puternice.

Lumina superioara oferita de becurile led este un mare avantaj in detrimentul becurilor clasice. Este o lumina de mai buna calitate care nici nu afecteaza vederea. Vorbim de o lumina alba si naturala care se aproprie foarte mult de lumina naturala.

Becurile led nu emit radiatii ultraviolete si nici nu emit caldura. Sunt foarte multe avantaje pe care le putem bifa in dreptul becurilor led. Bineinteles, ca trebuie sa notam si dezavantaje ale acestor becuri. Cel mai mare ar fi legat de pret. Fata de cele clasice, becurile LED au preturi mult mai mari, insa investitia se amortizeaza rapid datorita duratei de viata foarte mare, dar si a consumului mic de energie.

Comentariile sunt închise pentru Avantaje si dezavantaje ale becurilor LED Tags:

Autor:

This author has published 76 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.