Intretinerea apei din piscina pe canicula

iulie 26, 2021 | Autor: | Posted in CASA SI GRADINA, Hobby

Din ce in ce mai prezente de-a lungul verilor noastre, perioadele caniculare se inmultesc si se intind pe parcursul mai multor zile. Mentinerea limpezimii apei din piscina in timpul valului de caldura, este o sarcina dificila, dar nu imposibila.

Filtrarea apei din piscina cat mai des

Filtrarea apei din piscina cat mai desFiltrarea contribuie cu 80% la sanatatea apei din piscina. Fara filtrarea corecta si timpul de filtrare optim, chiar si cu produsele obisnuite de tratament, apa din piscina dvs. poate avea probleme.

Cand temperatura apei depaseste 28°C, actiunea produselor de tratare a apei din piscina devine mai putin eficienta. Acesta este motivul pentru care filtrarea regulata a apei din piscina devine imperativa pentru a preveni proliferarea algelor si a bacteriilor.

In afara de filtrare, este important sa tineti cont de nivelul apei. Caldura accelereaza evaporarea apei si poate determina dezactivarea pompei de filtrare. Pentru a mentine unitatea de filtrare functionala, pastrati intotdeauna apa la nivelul obisnuit.

Controlul temperaturii apei din piscina

De ce este importanta temperatura apei? Dupa cum tocmai v-am spus, temperatura apei are doua consecinte. Pe de o parte, o temperatura peste 28°C creste riscul apei de a deveni verde si tulbure, pe de alta parte, scade eficienta produselor de tratare a apei.

Si, dupa cum probabil ati ghicit, aceasta combinatie face dificila tratarea ulterioara a apei din piscina. Eficacitatea clorului scade odata cu cresterea temperaturii apei, iar supradozajul cu clor este periculos pentru sanatate.

Tratarea apei din piscina la primele semne

Cu un risc ridicat de dezvoltare a algelor, tratamentul apei din piscina trebuie planificat in prealabil. De la inceputul sezonului si inainte de valul de caldura, este recomandat sa cumparati produse necesare tratamentului. Intr-adevar, apa se poate deteriora foarte repede, in cateva zile.

Asigurati un tratament adecvat si actionati la primele semne, pentru a mentine apa piscinei limpede in timpul valului de caldura.

Curatarea frecventa a apei din piscina

Vara este un anotimp care favorizeaza aparitia a tot felul de particule poluante si dezordonate in apa piscinei, la fel de bine aduse de vant, ca si de inotatori. Cresterea frecventei de curatare a piscinei va va permite sa preveniti problemele cu apa sau cel putin sa reduceti efectele acestora. Puteti folosi manual sau automat un produs de curatare pentru piscina, important este sa incercati reducerea acestor particule in apa din piscina si pe diferitele echipamente.

Aceste informatii sunt adesea subestimate, dar inotatorii sunt principalii factori care contribuie la intrarea particulelor de murdarie in piscina. Parfumul, gelul de dus, deodorantul si materia organica contribuie direct la poluarea apei. Investitia intr-un dus in aer liber este o modalitate simpla de a reduce aceasta problema.

Corectarea pH-ului apei din piscina dupa ploaie

Canicula este, de asemenea, insotita de episoade de furtuni puternice, violente si intense, insotite de ploi scurte, dar consistente. Alimentarea cu apa de ploaie deterioreaza direct calitatea apei din piscina.
PH-ul ploii fiind mai acid, provoaca o scadere a valorii pH-ului apei din piscina. Primul lucru de facut este, prin urmare, sa verificati pH-ul dupa ploaie si sa il corectati, pentru a evita un dezechilibru semnificativ in apa din piscina.

Comentariile sunt închise pentru Intretinerea apei din piscina pe canicula Tags:

Autor:

This author has published 78 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.