Cum cresti un copil fericit?

septembrie 9, 2017 | Autor: | Posted in EDUCATIE, INVATAMANT
Cum cresti un copil fericit

Cum cresti un copil fericit?

Educaţia oferita copiilor în primii ani de viaţă este esentiala si completeaza ceea ce învaţă scolarii în mediul educational.

Familia are un rol esential in modul in care se dezvoltă copilul, iar felul în care le sunt stimulate abilităţile celor mici sunt determinante în formarea unui caracter puternic şi echilibrat.

Fiecare dintre noi ne dorim un copil care obţine rezultate bune la învăţătură, un copil sanatos, echilibrat, crescut intr-un mediu bun, dar este nevoie de multă răbdare în antrenarea lui în acest sens. Un copil fericit nu este neaparat cel mai talentat sau cel mai bun la invatatura. Echilibrul emotional al unui copil fericit si multumit se leaga de incurajarea abilitatilor personale, descoperirea talentelor si indrumarea corecta in viata.

Pentru copilul mic, joaca este o activitate de maxima importanta in dezvoltarea armonioasa a copilului. Un parinte responsabil isi gaseste timp pentru a se juca cu copilul, indiferent de cat de incarcat este programul sau zilnic. Activitati libere in parc, distractii dar si actiuni educationale vor completa rutina de viata a unui copil care se simte iubit si fericit. Parintii sunt primii care trebuie sa dea un exemplu pozitiv in stimularea unor lucruri noi si interesante, facute alaturi de copil. Elevii sau studenţii cu cele mai bune rezultate la invatatura nu sunt motivaţi doar de notele pe care le primesc, ci si de dorinta de a descoperi lucruri noi.

Copii fericiti sunt cei care admira si patrund cu curiozitate in lumea incojuratoare. Stimuleaza-ti copilul sa citeasca, este de folos sa ii citesti povesti si basme pana la varsta la care isi va dori si va putea sa faca singur acest lucru. Cauta activitati care ii stimuleaza imaginatia si creativitatea, dar si deprinderi logice si rationamente matematice.

Si nu in ultimul rand, arată-i că-l iubeşti. Dovezile de iubire pe care i le arăţi copilului sunt absolut necesare pentru că îi oferă copilului un sentiment de apartenta si de securitate emotionala. Copiii au nevoie de iubirea parintilor, iar cei neglijaţi riscă să sufere mai târziu de stres si diverse boli cronice. Copiii fericiţi sunt acei copii care se simt iubiţi si isi iubesc parintii la randul lor.

Comentariile sunt închise pentru Cum cresti un copil fericit? Tags:

Autor:

This author has published 77 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.