5 lucruri uimitoare despre electricieni

februarie 23, 2018 | Autor: | Posted in CONSTRUCTII, instalatii electrice sanitare
electrician bucuresti

electrician bucuresti

De obicei, până când nu apare o defectiune la instalatia electrica și avem nevoie de un electrician, nu ne dăm seama cât de dependenți de electricitate suntem. În viața noastră de zi cu zi și pentru atâtea activități diferite, avem nevoie și folosim în mod considerabil energie electrică.

În timp ce dorim ca electricieni să ofere o gamă de servicii electrice care să ne sporească confortul și nivelul de trai în general, puțini dintre noi au o înțelegere largă a rolului unui electrician și a contextului muncii sale.

1. Inginerii electricieni studieaza aproape la fel de mult timp ca medicii

În domeniul extrem de periculos al lucrărilor electrice, nu există loc de eroare. Electricieni care au devenit profesionisti au fost pregătiți prin studiu teoretic și experiență practica timp de mai mulți ani. După terminarea unei ucenici și devenirea unui electrician licențiat, aceștia trebuie să lucreze în teren timp de 3 ani înainte ca ei să poată aplica pentru a fi un profesionist, iar prerogativele lor sunt verificate cu atenție.

La fel ca și doctorii, electricienii trebuie să fie foarte instruiți pentru a putea diagnostica problemele electrice și pentru a găsi soluțiile corecte.

2. Electricieni trebuie să fie capabil să treacă testul culorilor

Nu mulți oameni știu acest lucru, dar pentru a lucra în domeniul electric, distingerea culorilor este esențială. Adesea, singura modalitate de a spune diferența dintre mai multe tipuri de cabluri este de a folosi un sistem cu coduri de culori, iar fără viziune de culoare, o persoană care lucrează cu cabluri electrice ar putea face o greșeală fatală.

3. Există mai multe domenii de specialitate

Intretinerea sistemelor electrice pentru case și cladiri publice este un rol-cheie al unui electrician. Cei mai mulți electricieni sunt specialiști în inginerie electrică sau întreținere, dar un număr din ce în ce mai mare de profesioniști furnizează ambele funcții. Electricieni ar putea, de asemenea, sa se specializeze în linii electrice rezidențiale, comerciale, industriale sau în aer liber, dar, din nou, mulți electricieni sunt capabili să lucreze în mai multe din aceste zone.

4. Multe celebrități au fost odată electricieni

O mulțime de electricieni posedă mai multe talente, iar unele dintre ele au continuat cu o carieră foarte diferită. Elvis Presley începuse să se pregateasca pentru a fi un electrician și a spus cu exactitate: „Presupun că am conectat în mod greșit undeva de-a lungul liniei”. Rowan Atkinson, acum cunoscut ca fiind Mr. Bean, are o diplomă de master în Inginerie Electrică pe care a obținut-o la The Queen’s College, Oxford și Alfred Hitchcock, de asemenea, a studiat inginerie de la vârsta tânără de 15 ani. George Harrison de la The Beatles a fost, de asemenea, electrician ucenic, deși nu a avut un succes prea mare.

5. Electricieni sunt, de asemenea, profesioniști în domeniul siguranței

O parte din munca electricianului este de a efectua verificări de siguranță. Pericolele electrice sunt foarte reale și de aceea există multe reguli de siguranță în vigoare pe care electricienii trebuie să le cunoască bine. Deoarece electricienii lucrează într-o gamă largă de locuri și în diferite tipuri de clădiri, este imperativ ca aceștia să urmeze codurile corecte și potrivite pentru clădiri ori de câte ori ei instalează panouri electrice.

Comentariile sunt închise pentru 5 lucruri uimitoare despre electricieni Tags: , ,

Autor:

This author has published 76 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.