Taxele UE afecteaza dealerii de motociclete Harley-Davidson

mai 29, 2021 | Autor: | Posted in AUTO, MOTO, VELO, COMERT, Motociclism

In confruntarile comerciale, tarifele punitive sunt intotdeauna in centrul masurilor tarilor in cauza. Nu numai producatorii de autoturisme sufera intr-o astfel de situatie, marci cunoscute de motociclete fiind, de asemenea, afectate, iar brandul Harley-Davidson poate servi drept exemplu.

Razboiul taxelor dintre SUA si UE

Harley -Davidson

Dealer motociclete Harley-Davidson

Despre ce este vorba? Dupa ce guvernul SUA a decis, in iunie 2018, sa impuna un tarif de 10% la produsele din aluminiu si 25% la produsele din otel europene, UE a raspuns imediat si a publicat o lista de produse americane – inclusiv motocicletele cu o capacitate cilindrica de peste 500 de centimetri cubi – care fac obiectul unor taxe de import suplimentare.

Aceasta inseamna ca, pentru motocicletele Harley-Davidson, toate acestea au adaugat o povara la pretul taxelor anterioare de la 6% pana la 31%. Ulterior, situatia s-a schimbat de la sfarsitul anului 2019, deoarece aproape toate motocicletele Harley- Davidson pentru Europa sunt deja realizate in Thailanda, iar aprobarea BOI (body of individuals) de catre UE prevede acum o rata tarifara moderata, de sase procente, pentru importurile acestor motociclete.

Pretul unei motociclete Harley-Davidson poate creste cu 56%

Cu toate acestea, UE doreste ca aceasta aprobare BOI sa nu mai fie aplicata si, in acelasi timp, rata penalizarii sa fie marita cu 50%. Aceasta inseamna ca motocicletele pe benzina Harley-Davidson, oriunde sunt fabricate, vor fi supuse unei taxe de import de aproximativ 56%. Desigur, Asociatia Dealerilor Harley-Davidson considera acest lucru destul de nedrept.

„Decizia UE este contrara ideii noastre de relatii comerciale echitabile. Creeaza un dezavantaj competitiv sever pentru motocicletele noastre in comparatie cu alte marci si, prin urmare, are un impact urias asupra afacerii noastre ca dealeri autorizati”, a declarat Matthias Meyer, membru al Consiliul German – Uniunea austriaca si europeana a dealerilor Harley-Davidson.

Ce consecinte va avea decizia UE asupra dealerilor si clientilor europeni ai Harley-Davidson in acest moment nu se poate prevedea inca. Meyer a precizat: „Un lucru este sigur, totul este mult mai mult decat doar nedrept, este o amenintare la adresa existentei companiei. Numai in Germania exista 67 de dealeri autorizati, cu aproximativ 1.000 de angajati ce sunt direct afectati de potentialele efecte negative asupra comertului”.

In continuare, Meyer a subliniat faptul ca: „nu ar trebui sa fii zdrobit printre pietrele principale ale politicii in acest conflict comercial. Prin urmare, vom saluta daca producatorul Harley-Davidson face apel la decizia UE”.

Comentariile sunt închise pentru Taxele UE afecteaza dealerii de motociclete Harley-Davidson Tags:

Autor:

This author has published 78 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.