Tesla pregateste un vehicul electric fara volan, dotat cu o baterie exceptionala

octombrie 18, 2019 | Autor: | Posted in AUTO, MOTO, VELO, Automobile

Cu noi procesoare si un sistem autopilot complet actualizat, volanul vehiculelor electrice Tesla va deveni o optiune peste cativa ani, a promis celebrul CEO de la Tesla Motors, Elon Musk. Asa cum se intampla adesea, el vede principalul obstacol nu in tehnologie, ci in mintea legiuitorilor.

Inteligenta artificiala (AI) va avea un rol esential in constructia noilor modele Tesla

masina electrica fara volan

Masina electrica Tesla

In timp, masinile Tesla se vor descurca fara volan. Acestea vor fi Tesla Robotaxis, iar in perioada de tranzitie, fiecare proprietar va putea alege si instala un volan si pedale sau un manechin pe panou. Singurul control va fi un afisaj mare, destinat pentru alegerea unei rute.

In cadrul evenimentului Tesla Autonomy Day, care a introdus cel mai bun procesor din lume pentru transportul de tip AI, fondatorul Tesla, Elon Musk, a declarat ca volanul ar putea fi abandonat in doi ani. Aceasta reflecta abordarea unica a companiei in ceea ce priveste dezvoltarea de masini autonome, potentialul fiind deja in masinile existente, iar in viitor va fi necesara doar actualizarea principalelor computere si software. Waymo, Uber si alti concurenti isi dezvolta robotii de la zero.

Software-ul pentru sisteme complexe precum vehiculele autonome este construit pe retele neuronale, adica pe sisteme capabile sa analizeze in mod independent informatiile primite si sa ia decizii in mod independent. Pentru aceasta, sistemul trebuie sa fie bine instruit, pentru a asimila toate elementele pe care trebuie sa le distinga. De regula, o astfel de pregatire este procesul cel mai complex si mai laborios. Mai mult, cantitatea si varietatea informatiilor pe care sistemul este „educat” sunt de o importanta capitala.

Baterie de lunga durata pentru modelele Tesla

Numarul total de vehicule electrice Tesla a depasit deja jumatate de milion. Dintre acestia, 425 de mii au fost implicate in colectarea de informatii pentru instruirea retelei neuronale. Datele au fost transmise anonim si automat, fara a interfera cu functionarea cotidiana a masinii.

O alta caracteristica promisa foarte importanta – o baterie noua. Incepand cu anul viitor, Tesla va instala baterii cu o speranta de viata de pana la 1,6 milioane de kilometri. Aceasta este de 2,5 ori mai mare decat pana acum.

La ora actuala, potrivit precizarilor facute de Musk, bateriile sunt singurul element Tesla care nu este creat pentru planurile sale ambitioase. In modelul 3, cea mai avansata masina electrica din gama companiei, bateriile ar trebui sa serveasca la parcurgerea a maxim 500-800 de mii de km.

Comentariile sunt închise pentru Tesla pregateste un vehicul electric fara volan, dotat cu o baterie exceptionala Tags: , , ,

Autor:

This author has published 78 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.