3 beneficii semnificative ale masajului

februarie 20, 2021 | Autor: | Posted in SANATATE, MEDICINA, STIL DE VIATA

Masajul este unul dintre cele mai placute si benefice tratamente de infrumusetare cu care va puteti rasfata. Dovezi antice ale practicarii masajului pot fi observate pe o pictura murala din Egipt, opera de arta ce dateaza din anul 2000 i.Hr. De atunci, masajul a cucerit intreaga lume si a evoluat sub forma unor practici diferite de la o tara la alta dar oriunde veti merge, nu puteti auzi decat recenzii pozitive despre acest subiect.

Beneficii masaj

3 beneficii semnificative ale masajului

Masajele in sine, precum si scaunele de masaj inventate in ultima perioada, relaxeaza si amelioreaza stresul, ajutand la refacerea rapida a muschilor obositi. Dar exista si alte beneficii ale masajului, mai putin cunoscute. Am decis sa aruncam o privire asupra catorva beneficii mai putin cunoscute ale acestei minunate proceduri de relaxare.

1. Masajul stimuleaza circulatia in sistemul limfatic

Exista un tip special de masaj, cunoscut sub numele de drenaj limfatic, ce stimuleaza buna functionare a sistemului limfatic. Sistemul limfatic este asociat cu o serie de functii vitale ale organismului uman si este foarte important ca el sa functioneze fara cusur. In acelasi timp, spre deosebire de sistemul nostru circulator, limfa nu are propria sa circulatie si depinde de miscarea generala a corpului nostru pentru a deplasa fluidul sau (limfa). Aceasta include activitati ce implica miscarea musculara (cum ar fi practicarea exercitiilor fizice) sau masajul limfatic.

Beneficiile stimularii sistemului limfatic sunt numeroase – imbunatateste metabolismul, usureaza eliminarea toxinelor din organism, creste imunitatea, etc. In unele tari, procedurile care presupun un masaj de drenaj limfatic sunt, de asemenea, prescrise ca parte a terapiei impotriva cancerului. Totusi, acest masaj delicat poate fi utilizat si pentru alte afectiuni, precum stres, lipsa de energie sau leziuni sportive – singur sau in combinatie cu un alt tip de masaj, cel suedez.

In timpul sesiunii, maseurul foloseste mese de masaj speciale, exercitand o usoara presiune directionata catre ganglionii limfatici aflati pe suprafata corpului. Combinatia sa cu masajul suedez, procedeu denumit ”shiatsu”, ajuta la relaxarea corpului. Terapeutul se poate concentra pe o anumita zona sau poate efectua un tratament complet al corpului pentru rezultate optime.

2. Masajul contracareaza stilul de viata sedentar

Este o realitate de necontestat faptul ca oamenii care lucreaza intr-un birou se confrunta cu o serie intreaga de probleme de sanatate, dupa cativa ani de activitate sedentara ce presupune 8-9 ore de stat zilnic pe scaun. Cele mai frecvente probleme sunt durerile musculare la nivelul gatului sau umarului, inflamatiile musculare si a afectiunilor spatelui si a membrelor inferioare.

Masajul in sine dar si metodele de masaj, selectate in mod corespunzator, pot ajuta foarte mult la atenuarea dificultatilor mentionate anterior. Exista motive sa credem ca masajul este benefic si pentru probleme de circulatie a sangelui (de asemenea, o consecinta obisnuita a sederii prea lungi).

3. Masajul amelioreaza simptomele depresiei si tulburarilor de anxietate

Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul International de Neurostiinte, femeile cu cancer la san carora li s-a administrat terapie cu masaj pe langa tratamentele traditionale, au prezentat reduceri semnificative ale simptomelor depresiei. Studiile arata o scadere a cortizolului (hormonul stresului) cu o medie de 31% si o crestere a neurotransmitatorilor dopamina si serotonina (cunoscuti si ca hormoni ai fericirii) cu o medie de 28% la subiectii observati.

In functie de activitatile zilnice, biochimia umana se schimba continuu, iar probleme precum tulburarea de panica si depresia pot fi eliminate cu succes prin masajele clasice si cele special concepute. Si chiar daca nu suferiti de astfel de probleme, de ce sa nu profitati de ocazie pentru a va simti mai relaxati in atat de solicitanta viata cotidiana?

Comentariile sunt închise pentru 3 beneficii semnificative ale masajului Tags:

Autor:

This author has published 77 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.