Coronavirusul nu iarta Marea Britanie

martie 27, 2020 | Autor: | Posted in SANATATE, MEDICINA

Numarul de persoane care au murit in Marea Britanie dupa ce au fost infectate cu acest nou tip de coronavirus a depasit 500, relateaza BBC.

Peste 10.000 de persoane infectate cu coronavirus

Peste 10.000 de persoane infectate cu coronavirus in Marea Britanie

Conform datelor publicate miercuri seara de autoritatile Angliei, Irlandei de Nord, Tarii Galilor si Scotiei, a fost inregistrat un plus de 43 noi decese pe zi, comparativ cu recordul de 87 decese, realizat cu o zi mai devreme.

Mai mult, a fost inregistrata si cea mai mare crestere zilnica a numarului de cazuri confirmate de infectie cu acest nou tip de coronavirus denumit COVID-19. Numarul persoanelor infectate a crescut cu peste 1500 de persoane, depasind 10.000 de purtatori de coronavirus.

Majoritatea pacientilor decedati din cauza coronavirusului sunt persoane in varsta care sufereau si de alte boli (cum ar fi diabet sau hipertensiune arteriala), dar miercuri a fost facuta cunoscuta stirea tragica despre moartea unei fete in varsta de numai 21 de ani, care nu suferea de alte boli.

Diplomat britanic mort la numai 37 de ani

Luni, carantina totala a fost introdusa in Regatul Unit al Marii Britanii pentru a combate raspandirea noului coronavirus. Oamenii nu au voie sa paraseasca casele decat daca este absolut necesar. Autoritatile guvernamentale se asteapta ca epidemia sa se amplifice in tara in doua-trei saptamani, astfel incat au decis sa ia masuri radicale de a opri deplasarea persoanelor dintr-un loc in altul.

Miercuri, Biroul de Externe a raportat ca, in Ungaria, Stephen Dick, adjunctul ambasadorului britanic la Budapesta, a murit dupa ce a fost infectat cu acest coronavirus. Diplomatul britanic avea numai 37 de ani.

Focarul cauzat de noua boala declansata de acest coronavirus a fost inregistrat la sfarsitul anului 2019 in Wuhan, China, apoi s-a raspandit in peste 150 de tari si a fost recunoscut de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) drept pandemie. Conform celor mai recente date, peste 500.000 de persoane au fost infectate in intreaga lume, fiind inregistrate peste 24.000 de decese.

Comentariile sunt închise pentru Coronavirusul nu iarta Marea Britanie Tags: ,

Autor:

This author has published 77 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.