Alegerea unui dezinfectant de maini eficient

iunie 7, 2020 | Autor: | Posted in SANATATE, MEDICINA

Nu mai putin de 80% din numarul de microorganisme – microbi si bacterii care pot duce la boli periculoase – sunt prezente pe pielea umana. De aceea, igiena mainilor este extrem de importanta, astfel incat pentru a va pastra sanatatea, trebuie sa va mentineti mainile mereu curate. Dar ce se intampla daca apar situatii in care nu exista nici o modalitate de a utiliza procedura de spalare standard?

Dezinfectantul de maini de la Igienata.ro poate fi elementul salvator

dezinfectant maini

Alegerea unui dezinfectant de maini eficient

Acest produs igienic se caracterizeaza printr-un nivel ridicat de eficienta, deoarece toate bacteriile patogene sunt sensibile la acest dezinfectant de maini antiseptic.

Odata cu raspandirea activa a infectiei cu noul coronavirus, medicii de familie ne reamintesc mereu faptul ca mainile curate garanteaza sanatatea fiecaruia. In conditiile in care nu aveti posibilitatea sa va spalati pe maini cu apa si sapun, este recomandat sa folositi un dezinfectant de maini.

Antiseptic pentru piele, acesta este un produs de igienizare moderna a mainilor. Usurinta de utilizare si diferitele forme de ambalare l-au facut foarte popular, in special in perioada pandemiei, in care sute de mii de oameni au evitat sa fie infectati cu coronavirus datorita lui.

In momentul alegerii marcii de dezinfectant de maini dorite, ar trebui sa acordati o atentie speciala spectrului de actiune al acestuia, continutului de alcool si sa studiati cu atentie instructiunile de folosire, pentru a intelege cat timp trebuie sa fie intins pe piele si in ce cantitate.

Atunci cand alegeti un dezinfectant de maini, trebuie sa acordati intotdeauna atentie substantelor ce intra in compozitia acestuia. Daca ati ales un dezinfectant cu efect antibacterian, atunci retineti ca in perioada de raspandire a infectiilor virale respiratorii acute, gripei si a altor boli respiratorii, este posibil sa nu va ajute, deoarece eficacitatea acestui agent impotriva virusilor nu a fost confirmata.

In acest caz, este recomandat sa alegeti un dezinfectant de maini cu un spectru larg de actiune, care poate distruge atat bacteriile, cat si virusii. Pentru a intelege ce agenti patogeni sunt afectati de produsul ales, trebuie sa cititi, asa cum mentionam mai sus, cu atentie instructiunile de utilizare ce il insotesc.

Cum alegem un dezinfectant de maini eficient

Un dezinfectant de maini eficient ar trebui sa contina cel putin 60–80% izopropil sau alcool etilic. In plus, este important sa intelegeti ca frecarea dezinfectantului intre palme timp de 5-10 secunde nu este suficienta. Trebuie sa fiti atent la timpul de expunere si chiar la miscarile necesare pentru un tratament adecvat.

Tratamentul manual cu un dezinfectant de maini include prelucrarea minutioasa a pielii intre degete si varfurile degetelor si frecarea produsului pana cand acesta se usuca complet. Procedura trebuie sa dureze cel putin 30 de secunde. Instructiunile privind cei mai buni dezinfectanti de maini au recomandari pentru efectuarea procedurii de trei ori pe zi, iar durata sa trebuie sa fie de cel putin doua minute, pentru a anihila virusii in totalitate.

Comentariile sunt închise pentru Alegerea unui dezinfectant de maini eficient Tags:

Autor:

This author has published 77 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.