Cunostinte necesare pentru profesia de contabil

mai 16, 2019 | Autor: | Posted in AFACERI, Contabilitate

O diploma in economie nu este suficienta pentru a obtine un post de contabil. In plus, trebuie sa aveti si alte abilitati si cunostinte. De asemenea, va fi utila finalizarea cursurilor de specialitate destinate contabililor.

profesia de contabil

Un contabil nu trebuie doar sa fie bine documentat, ci trebuie sa se ocupe si de o multime de oameni. Ca rezultat, isi dezvolta increderea in sine, precum si capacitatea de a obiecta, de a insista pe propriul drum si de a gasi o abordare optima a diferitilor interlocutori.

Pe baza documentelor, un manager capabil, pregatit in mod corespunzator de departamentul contabil, nu poate doar sa traga concluzii despre situatia financiara in companie, ci si sa planifice dezvoltarea ulterioara a companiei, sa rezolve problemele de personal sau sa gaseasca locuri necompetitive in afaceri. Trebuie spus ca sistemul contabil international s-a concentrat mult timp asupra nevoilor managementului.

In contabilitate, fiecare detaliu este foarte important

Treptat, va obisnuiti sa faceti totul cu atentie si constiinciozitate, veti incepe sa planificati cu atentie si sa va controlati bugetul personal, ceea ce va va impiedica sa cheltuiti inutil.
Daca o persoana are o relatie buna cu cifrele, chiar si in documentele si rapoartele anoste puteti vedea oportunitati interesante de a face afaceri. Asta deoarece toate operatiunile de afaceri ale companiei trec prin mainile unui contabil.
Analizand, el poate urmari eficacitatea deciziilor de management luate de conducere in contabilitate. In plus, viata contabilului necesita flexibilitate si dezvoltare profesionala.
Pozitia unui contabil necesita o pregatire constanta, pentru ca in orice moment exista schimbari in legislatie, exista noi instrumente, programe si tehnologii.

Responsabilitatile contabilului

In realitate, fiecare contabil incearca sa avanseze in cresterea carierei la firma unde lucreaza, sa fie responsabil pentru implementarea planurilor financiare si a procedurilor contabile ale companiei. El controleaza activitati precum:

  • planificarea si utilizarea bugetului, precum si activele;
  • audit;
  • rapoarte de gestiune si contabilitate, planificare fiscala;
  • asigurarea si gestionarea proprietatii.

De asemenea, pe langa o buna educatie si o inteligenta peste medie, sunt necesare si alte calitati speciale cum ar fi:

  1. abilitati de gandire strategica;
  2. capacitatea de a evalua o situatie extraordinara;
  3. abilitatea de a gandi la nivel global;
  4. capacitatea de a analiza cantitati mari de informatii;
  5. capacitatea de a alege informatiile corecte;
  6. abilitatea de a nu intra in panica.

De asemenea, in profesia de contabil exista suficienta comunicare: cu conducatorii companiei, cu angajati subordonati, cu reprezentanti ai organelor de stat, cu autoritati fiscale si cu auditori. Are in mod constant obligatia de a tine pasul cu noile reguli fiscale si cu dreptul muncii.

In consecinta, este recomandabil sa presupunem ca profesia contabila este o platforma convenabila pentru cresterea profesionala si crearea propriei afaceri. Dar persoana care intentioneaza sa aleaga aceasta cale ar trebui sa aiba un factor de talent antreprenorial si sa exploreze compania din interior.

Comentariile sunt închise pentru Cunostinte necesare pentru profesia de contabil Tags:

Autor:

This author has published 78 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.